Kort oversikt over innholdet i hvert tema
Hvert tema bygger på en serie med PowerPoint-lysbilder. Lysbildene er utgangspunkt for undervisningen og samtalene i de ulike variantene man kan velge blant: Video, undervisningsark, PowerPoint-presentasjon og selvstudium.
Tema 1: Samlivsdebatten og utviklingen i samfunn og kirke.
Tema 2: Den radikale kjønnsideologien.
-
Den store samlivsetiske utfordringen for kristne i årene framover er den radikale kjønnsideologien, ofte omtalt som Skeiv ideologi, LHBT+, Pride-ideologi eller på engelsk: Queer. I dette temaet ser vi nærmere på hva som kjennetegner ideologien, bakgrunnen for den, viktige aktører og de omfattende konsekvensene. * Se tittelen på alle
PowerPoint-lysbildene i Tema 2.
Tema 3: Jesus som forbilde og Bibelen som autoritet.
- Den radikale kjønnsideologien utfordrer kristen tro og etikk på mange plan og på mange arenaer. Hvordan kan vi som kristne i vår tid være «tro mot sannheten i kjærlighet»? Hva sier Bibelen om ekteskap, kjærlighet og seksualitet? Tema 3 vil hjelpe deltakerne til bevisstgjøring og refleksjon over disse og liknende spørsmål. * Se tittelen på alle PowerPoint-lysbildene i Tema 3.
Tema 4: Mor-far-barn-relasjonen er unik.
-
Den nye tenkningen og lovgivningen angående kjønn og ekteskap, barn og foreldreskap oppløser biologiens betydning og barns rett til å få vokse opp med mor og far. I dette temaet begrunner vi hvorfor relasjonen mellom mor, far og barn er unik, og vi viser en del alvorlige konsekvenser av å avvikle denne relasjonen som samfunnets grunncelle og viktigste byggekloss. * Se tittelen på alle PowerPoint-lysbildene i Tema 4.
Tema 5: Utfordringer og konsekvenser. Hva gjør vi?
VEIEN VIDERE etter dette kurset – spørsmål, ressurser og muligheter
- Dersom du har gått gjennom dette kurset (eller deler av det) sammen med andre, kan det være at dere gjerne vil fortsette å møtes. Ved å klikke på linken i overskriften kommer du til et par sider med spørsmål til samtale og refleksjon, og også forslag til noen ressurser som kan bli nyttige.
- Hvis du eller gruppa har erfaringer eller forslag til ressurser som andre kan ha nytte av på veien videre, vil vi gjerne høre fra deg. Vennligst send en e-post til [email protected].