onepixel_1127519

Laste ned, åpne, lagre og redigere PowerPoint-lysbilder og Word


Fremgangsmåte:
 

  1. Klikk på linken til det dokumentet du vil laste ned, f.eks. en link til en av PowerPoint-presentasjonene eller dokumentet Detaljert bakgrunnsstoff  i Word-format.

  2. Når du har klikket på linken, vil dokumentet bli lastet ned på datamaskinen din i løpet av noen sekunder.

  3. En liten boks (eller ikon) vil komme til syne nederst i venstre hjørne på PC'en din, eller øverst i skjermbildet, i nedlastingsikonet, hvis du bruker Mac. Klikk på boksen/ikonet. Da vil dokumentet åpne seg.

  4. Før du går videre med å lese i dokumentet eller redigere det, kan det lønne seg å lagre det på vanlig måte i den mappen du ønsker å oppbevare det. Da blir det et dokument på datamaskinen din, og du behøver ikke å gå til internett for å åpne det på nytt. 

  5. Du kan nå lese og printe ut dokumentet på vanlig måte, og du kan redigere det akkurat slik du ønsker -- enten det dreier seg om PowerPoint-lysbilder eller Word-dokumenter.

  6. Når det gjelder Detaljert bakgrunnsstoff  til hvert tema i Word, kan disse dokumentene fungere som manus/notater til undervisningen og samtalen i gruppa: Stryk eventuelt setninger og avsnitt du ikke vil bruke, føy til nye setninger/momenter, omformuler, understrek, gjør skriften større eller mindre, osv., osv. Også PowerPoint-presentasjonene kan du redigere og endre slik du ønsker.
  7. Vær klar over at linker i Word-dokumenter bare fungerer når man holder nede Ctrl-tasten mens man klikker på linken. Hvis du ikke gjør det, virker ikke linken.

Hvis du vil lære mer om å bruke PowerPoint, anbefaler vi deg å lese disse tekstene med råd og anbefalinger: